31. 8. 2015

Chcem čiernu dieru / I want a black hole

Jebezvýchodiskové, ak sa na pohromu, spôsobenú hrabivosťou a hlúposťou reaguje hrabivosťou a hlúposťou. Pohroma, na ktorú vedci nemajú vakcínu, historici paralelu a politici riešenie. Občania síce nevedia celkom presne čo sa deje, ale tušia, že pitie Sava v tomto jedinom prípade nepomôže a usilovne navrhujú riešenia podobne choré a hlúpe.




Aj by som sa vzrušoval nad tým, čo tisícky slovenských internetistov odvážne a neohrozene vypisujú. Donedávna sa ešte báli ventilovať frustrácie pod vlastným menom, ale keďže dnes už vedia ako právo a spravodlivosť žalostne nefungujú, ich odvaha sa stupňuje adekvátne počtu podivuhodne prepustených mafiánov, či nevyšetrovaných  zločinov.

Aj by som sa čudoval neuveriteľnému stupňu obmedzenosti, keď väčšina internetistov skuvíňa nad tým, že sa majú zle, že sú chudobní a štát sa o nich nestará a tým pádom sa nesmie zaoberať nejakými černochmi a teroristami.

Aj by som nechápal, že frustrovaní občania nevidia, že za ich chudobu môžu ich vlastní bratranci, švagrovia, susedia, známi, zbožňovaní politici a sovietskym mliečkom odchovaní multimilionári, pri ktorých by nepman Korejko zbledol závisťou a Ostap Bender odišiel manuálne pracovať.



Ako by sa im dalo vysvetliť, že za všetky privatizačné podfuky, tunely a verejné zaobstarávania cez Cyprus a iné ostrovy by sa dali nielen vybudovať utečenecké tábory pre celú Sýriu, ale dokonca aj blahobyt pre obyvateľov slovenských dolín?

V Amerrike je momentálne vedúcim republikánskym prezidentským kandidátom chodiaci internetový diskusný príspevok.



 Je stupídny, arogantný, neinformovaný, neohrozený, vulgárny, tára nezmysly a jeho najväčší nepriateľ je jeho mozog. Presne ako u mnohých slovenských internetistov, aj jeho prejavy sú zamerané najmä na ilegálnych prisťahovalcov. Oni môžu za katastrofický stav krajiny.  Treba postaviť  3200-kilometrový múr na mexických hraniciach, vyhnať všetkých ilegálov a zázračne bude všetko bude OK. Aby to bolo dokonalé, jeho kolega z Wisconsinu dnes navrhol postaviť múr aj na kanadskej hranici, ktorá má 9000 kilometrov. 

A preto sa nevzrušujem, nečudujem a nechápem. Na slovenských internetoch diskutujú tisíce amerických prezidentských kandidátov. 

Kde je tá Hawkingova čierna diera do iného vesmíru?








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára